Atletiek Provinciaal kampioenschap meerkamp

Caerels pakt provinciale titel voor eigen volk

Print

Atletiekclub Herentals kan terugblikken op een geslaagd weekend in het Bloso-domein. Ondanks de gure weersomstandigheden (regen, wind) waren zowel het provinciaal kampioenschap meerkamp als de snelwandelcompetitie een groot succes.

Het was voor AC Herentals vooraf bang afwachten of de vernieuwingswerken van de piste op tijd zouden afgerond zijn. Gelukkig geraakte alles tijdig gereed. Tot grote tevredenheid en opluchting van de secretaris van AC Herentals, Guido Wuyts. ‘De organisatie is perfect verlopen. Bloso had de piste net op tijd kunnen opleveren. Het werd een rimpelloze ingebruikname van de nieuwe piste’, stelde hij tevreden vast.

Ondanks het minder goede weer, vielen er een paar topprestaties uit de bus. Het absolute hoogtepunt van het weekend kwam uitgerekend in de laatste wedstrijd, in de late uurtjes op zondag. De Oost-Vlaming Jorg Vanlierde behaalde 6.710 punten in zijn tienkamp. Daarmee voldeed de eerstejaarsscholier aan de limiet voor het WK voor scholieren (U18) in het Colombiaanse Cali (16-19 juli). Slechts vier Belgische scholieren deden ooit beter dan de 16-jarige alleskunner.

Beste Antwerpse scholier werd Rik Caerels van AC Herentals. Hij sprokkelde 2.680 punten voor eigen publiek. Het leverde hem de provinciale titel op. Maar ook de vrouwen van AC Herentals schitterden. Zo behaalde Elise Helsen zilver in de zevenkamp bij de scholieren met 4.437 punten. Na een hoogstaand duel moest ze enkel Lio Mortiers (4.696) voor zich dulden. Afgelopen indoorseizoen viel Helsen nog nipt naast het podium op het BK hoogspringen.

Er werd ook een Belgisch record opgetekend in het Netepark. Gerda Andries sprokkelde 3.448 punten bij elkaar in de vijfkamp. Een Belgisch record in de categorie 50+. Tijdens haar meerkamp pakte ze ook het Belgisch record op de horden met 13”87.

Vabco Mol en AVKA waren de succesvolste clubs. Vabco scoorde vier medailles: goud voor Janne Ooms bij de cadetten en Elien Hooyberghs bij de seniores, zilver voor Eva De Laet en verrassend brons voor Jana Jansen met 4.095 punten.

Meer sportnieuws