atletiek putbosmeeting oordegem

De Kerpel beste Belg op 3.000m: ‘Geen record maar toch tevreden’

Print

Wesley De Kerpel liep zaterdag een toptijd van 8’09”69 in de 3.000m op de Putbosmeeting in Oordegem. Komende zaterdag in Huizingen wil de leraar uit Heist-op-den-Berg onder de 8 minuten proberen te duiken.

Wesley De Kerpel had als één van de twaalf Belgen een plekje versierd in de supersnelle A-reeks van de 3.000m op de Putbosmeeting in Oordegem. Hij finishte er als zevende in totaal en beste Belg. “Er werd enorm snel gestart. Na één ronde kwamen we door in 61 seconden”, doet hij het relaas van zijn 7,5 ronde. “Ik was van plan om rond de 8’05” te lopen, maar de koplopers gingen hard en ik kreeg het wat moeilijk. Ik werd halfkoers voorbijgelopen door de achtervolgende groep van een man of twaalf. Daar kon ik wel bij aanpikken. Volgen ging makkelijk en ik wist dat ik nog een goeie laatste ronde had. Het lukte me zelfs om in de laatste 600m een groot deel van die twaalf terug voorbij te lopen. Mijn eindschot zat heel goed”, stelde hij tevreden vast.

De 26-jarige atleet strandde maar net boven zijn record van 8’03”11 dat al sinds 2011 op de tabellen staat. “Ik liep geen record, maar ben toch tevreden. Zaterdag loop ik opnieuw een 3.000m in Huizingen. Daar ga ik toch durven gokken en mee proberen te schuiven met het doel mijn record te lopen of zelfs onder de 8 minuten te duiken. Dat zou heel mooi zijn. Daarna is het tijd voor een rustperiode. Binnenkort vertrek ik dan op stage naar Duitsland om het tweede luik van mijn seizoen met als doel het BK en de KBC Nacht voor te bereiden”, licht hij zijn plannen toe.

De 5.000m op de IFAM moest hij nog laten schieten door een heupprobleem. ‘Ik heb heel veel last gehad van de heup en de lies. Gelukkig was het enkel een overbelasting en geen scheur. Voor de zekerheid liet ik de IFAM, maar ben wel hard alternatief blijven werken.’

Meer sportnieuws