“We gingen ’s nachts zelfs kijken of Charlotte nog leefde”

Foto: Marc Aerts

Gezin houdt blog bij over de strijd van dochter tegen anorexia

“We gingen ’s nachts zelfs kijken of Charlotte nog leefde”

Print
Bornem -

Het gezin Mertens uit Wintam is met een internetblog gestart over de zware strijd van hun dochter tegen anorexia. Charlotte (16) vecht tegen de ziekte in het ziekenhuis. “Een zware strijd voor haar en voor ons want dit geneest niet met een pilletje”, zegt vader Geert.

Twee jaar geleden had niemand in de mot dat Charlotte anorexia had. “Ze had ons destijds wel gezegd dat ze gezonder wou gaan leven. Maar hoewel mijn vrouw en ik verpleegkundigen zijn, zagen we niet dat Charlotte de aandoening had. Het werd pas duidelijk tijdens het medische onderzoek op school. De dokter zei ons of we al gemerkt hadden dat Charlotte zo mager was”, zegt papa Geert.

Het gezin ging hulp zoeken maar vond niet onmiddellijk een behandeling die Charlotte kon genezen. “Tijdens één van de eerste therapieën die ze volgde verloor ze zelfs nog eens tien kilogram op zes maanden tijd. Sinds een goeie week is ze opgenomen in een Antwerpse pediatrie. Zes keer per dag krijgt ze iets te eten. Kleine beetjes. In de hoop dat het geleidelijk aan zal beteren. Maar het is niet eenvoudig. Eten is voor haar een strijd.”

De voorbije maanden ging het snel bergafwaarts met Charlotte. “Ze at alleen nog appels. Voor de rest niets meer. Op een bepaald ogenblik was de toestand zo erg dat we zelfs ’s nachts naar haar kamer gingen kijken om te zien of ze nog ademde.”

Charlotte deed alles om haar gewicht hoger te laten lijken dan dat het in werkelijkheid was. “Muntstukken in haar zakken steken, een zware polshorloge dragen of zelf batterijen onder haar kledij verbergen. Het is allemaal gebeurd.”

De blog is te volgen op: hoeredikmijnkind.wordpress.com

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, regio Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio