Van Uytvanck naar eerste Belgische kwartfinale sinds 2007

Van Uytvanck mag zich opmaken voor de kwartfinales. Foto: BELGA

Van Uytvanck naar eerste Belgische kwartfinale sinds 2007

Print

Alison Van Uytvanck (WTA 93) blijft het uitstekend doen op Roland Garros. Onder het toeziend oog van Kim Clijsters stuurde de Grimbergse nu ook de Roemeense Andreaa Mitu (WTA 100) naar huis met 6-1 en 6-3. Van Uytvanck is de eerste Belgische sinds Henin in 2007 die zich kan kwalificeren voor de kwartfinales van Roland Garros.

Alison Van Uytvanck zat meteen goed in de wedstrijd tijdens haar achtste finale tegen Mitu. De Roemeense, net als Van Uytvanck een verrassing op Roland Garros, leek wat onder de indruk van de omstandigheden en maakte onnodig veel fouten. Van Uytvanck sloeg zelf vier aces en liet de Roemeense meteen alle hoeken van de court zien. 4-0 na dertien minuten, en 6-1 na 25 minuten. Mitu meteen op achterstand, Van Uytvanck tenniste op een wolk.

Tweede set spannender

In set nummer twee set vond Mitu haar tweede adem. Van Uytvanck maakte enkele kleine foutjes waardoor ze wat terrein moest prijsgeven aan haar opponente. Mitu kwam 0-1 en 0-40 voor, maar Van Uytvanck vocht terug op een cruciaal moment. Ze liet Mitu niet door haar opslag breken, en forceerde enkele spelletjes later zelf een break: 3-2 voor Van Uytvanck. Deweg naar de kwartfinales leek nu echt open te liggen.

Ondanks die break presenteerde de tweede set zich veel spannender dan de eerste: bij 4-3 leek Mitu op haar beurt op weg naar een break, maar Van Uytvanck liet opnieuw haar tanden zien. Tot tweemaal toe kreeg Mitu een breakpunt, evenveel keer sloeg de Grimbergse de hoop van de Roemeense aan diggelen. Met enkele rake winners klom Van Uytvanck toch nog op 5-3, waardoor Mitu niet meer in staat leek om nog enig weerwerk te bieden. Van Uytvanck maakte het af op de opslag van de Roemeense: 6-1 en 6-3, en de eerste Belgische in een kwartfinale op Roland Garros sinds Justine Henin in 2007 was een feit. In die kwartfinale neemt ze het op tegen Kvitova (WTA 4) of Bacsinszky (WTA 23).

Meer sportnieuws