'Topman Fanc beschuldigen van corruptie is gewoon absurd'

Foto: Bart Dewaele

'Topman Fanc beschuldigen van corruptie is gewoon absurd'

Print
De enige enveloppe met smeergeld die huidig Fanc-topman Jan Bens destijds als personeelslid van Tractebel in Kazachstan heeft uitgedeeld, was aan een dokter die anders weigerde om midden in de nacht een medewerker met een gebroken been te behandelen. Dat zegt Fanc-woordvoerster Nele Scheerlinck maandag.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vroeg maandag een onderzoek naar de context van de uitspraken van Bens. Die had in Le Soir te kennen gegeven dat hij in 1995 in Kazachstan enveloppes met smeergeld voorgelegd kreeg, maar 'er ook zelf aanbood aan anderen'.

'De geloofwaardigheid van het Fanc en haar directeur is van cruciaal belang', reageerde Jambon. Eerder hadden oppositiepartijen Groen en Ecolo al vragen gesteld bij de uitspraken.

'Jan Bens beschuldigen van corruptie is gewoon absurd', reageert woordvoerster Nele Scheerlinck. Het enige smeergeld dat hij betaalde was voor een dokter die anders niet wilde behandelen, luidt het. 'Meneer Bens praat altijd vrijuit en heeft onderschat wat de gevolgen van deze uitspraak zouden zijn.'

Bij het Fanc zijn ze er niet over te spreken dat Ecolo-Kamerlid Jean-Marc Nollet en zijn groene collega's de uitspraken politiek proberen te recupereren, 'terwijl dit volledig los staat van het werk van Jan Bens als directeur van het Fanc'.


 

 

.

Nu in het nieuws