Ultiem wandelplezier in het groene Westerlo

Print

Het groene Westerlo, samen met sport een van de grootste troeven van de parel der Kempen. Foto: JDW

In het vierde en laatste deel van het Grote Gazet van Antwerpen-rapport 'Stad in de Kempen' brengt uw krant woensdag de resultaten voor Westerlo en Turnhout. In een online-enquête werden 4.000 Kempenaars bevraagd over het leven in hun stad of gemeente.

In Westerlo zijn de inwoners erg tevreden. Ze voelen zich ook opvallend veilig. Groen en sport, dat zijn de grootste troeven van de gemeente. De Merodebossen zorgen voor ultiem wandelplezier en ook de sportmogelijkheden scoren hoog.

Het samenleven tussen de mensen is er volgens de ondervraagden sterk op vooruitgegaan en daar zijn massaspektakels als De Merodes en Marie-Antoinette niet vreemd aan. Prins Simon de Merode laat voor ons zijn blik schijnen over de samenhorigheid in zijn gemeente.

Verder trekken we op inspectie naar veiligheidscentrum De Marly, verkennen de Merodebossen en vragen in café De Trawantel waarom het zo slecht gesteld is met het aantal cafébezoeken van de Westerlonaars. 

Gezellige onderonsjes
Turnhout kampt met zijn imago. Krijgt de stad een stamp onder haar gat of een duw in de rug? De armoedecijfers die we onder ogen krijgen, zijn in elk geval niet rooskleurig.

Toch is het zeker niet allemaal kommer en kwel. De buurtverenigingen zorgen voor gezellige onderonsjes op eilandjes en tussen de kruiden. En op het vlak van onderwijs doet Turnhout het prima.

 

Volg het Grote Gazet van Antwerpen-rapport 'Stad in de Kempen' in uw krant tot en met woensdag 3 juni