© Stad Antwerpen

Nieuw park aan Antwerpse Zuid

De herinrichting van de Konijnenwei start in het voorjaar van 2016. Naast de pocketparking komen er picknickzones en wandelpaden.

SVW

Het Antwerpse schepencollege keurde vrijdag het voorontwerp voor de inrichting van de Konijnenwei goed. Het wordt een park van 6 hectare. De buurtbewoners konden zelf ideeën inbrengen.

De bestaande zandpaden rond het terrein worden kiezelpaden. In het midden van het park zijn gemaaide paden mogelijk. Aan de toegangen komen fietsbeugels. De stad wil samen met de eigenaar van het appartementsgebouw Hooge Huys onderzoeken of een veilige doorsteek mogelijk is naar de Konijnenwei. Aan de zijde van de Singel komt een pocketparking voor 150 wagens. Het wordt afgescheiden van de rest van het park door een aarden wal en struiken. De herinrichting van de Konijnenwei kost 250.000 euro.

“Het is de bedoeling dat de Konijnenwei een park blijft”, zegt Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. “De vorm kan veranderen bij de hertekening van de Singel. Het is niet uit te sluiten dat het mogelijk nog groter of kleiner wordt.”

Eind juni wordt het voorontwerp voorgesteld aan de buurtbewoners.

(svw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio