© Pol De Wilde

Dirigent Night of the Proms maakt plaats voor jong talent

Night of the Proms pakt op zijn 31ste editie uit met een opmerkelijke artistieke wissel. In plaats van Robert Groslot neemt de Braziliaanse Alexandra Arrieche dit jaar de leiding.

nvw

Robert Groslot stond in 1990 mee aan de wieg van het symfonisch orkest Il Novecento en dirigeerde sindsdien 880 Europese én Amerikaanse Night of the Proms-concerten. “Het dirigeren van deze shows is iets waar ik nog altijd enorm veel plezier aan beleef”, zegt Robert, die dit voorjaar nog op het podium stond van de tweede Night of the Proms-editie in Polen. “Om de toekomst te blijven verzekeren, zijn we op zoek gegaan naar jong dirigeertalent. Die zoektocht bracht ons bij Alexandra Arrieche uit Brazilië.”

Mannenwereld

Met de aanstelling van een vrouwelijke dirigent wil de organisatie aantonen dat de dirigentenwereld niet louter een mannenwereld is. “Met Alexandra Arrieche hebben we iemand gevonden die, ondanks haar jonge leeftijd, al heel veel ervaring heeft met diverse muziekstijlen. Alexandra is alumna van de Taki Concordia Conducting Fellowship. Die opleiding voor uitsluitend vrouwelijke dirigenten werd in het leven geroepen door Marin Alsop, die dezer dagen te zien is als dirigente van de Koningin Elisabethwedstrijd. We laten Alexandra dit jaar de concerten in Antwerpen en Rotterdam dirigeren en geven haar zo de kans om aan het grote publiek te tonen wat ze in haar mars heeft”, licht Jan Vereecke, producent van Night of the Proms, toe.

Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 of www.notp.com