Voormalig burgemeester Alida De Bie draait mee in bejaardentehuis

Foto: w&f

Voormalig burgemeester Alida De Bie draait mee in bejaardentehuis

Print
Stabroek - Voormalig burgemeester Alida De Bie trok een hele dag mee met het personeel van het Woon- en Zorgcentrum Aalm. Cuypers. Zo maakte ze kennis met het echte leven in het bejaardentehuis.

Oud-burgemeester Alida De Bie trok een hele dag mee met het personeel van het Woon- en Zorgcentrum Aalm. Cuypers. Zo maakte ze kennis met het echte leven in het bejaardentehuis. 

“Als burgemeester kende ik het WZC vooral via de viering van honderdjarigen of via andere festiviteiten.  Het lag al veel eerder in mijn bedoeling om eens een dagje mee te draaien, maar als burgemeester is dat niet vanzelfsprekend. Toen ik uit de politiek stapte, kreeg ik de kans om lid te worden van de Raad van Bestuur van het WZC. Ik ging met alle plezier in op die vraag en leerde zo de bestuurlijke kant van de instelling kennen”, begint de ex-burgemeester haar verhaal.

 “Pas als je een dag meedraait, krijg je een juiste kijk op het dagelijkse leven hier. Ik stond vanmorgen om 8u klaar voor mijn eerste echte werkdag. Het viel me direct op dat de mensen meer dan hun handen vol hebben. Ik begon met het helpen bij het uitdelen van de medicijnen. Daarna assisteerde ik in de keuken en begeleidde  ook een sessie cognitieve training, want het is inderdaad van belang om dementerende mensen zo lang mogelijk te activeren om hun geheugen te trainen. ’s Middags was ik een helpende hand voor de bewoners die niet meer zelfstandig kunnen eten en na het middageten was het dan weer tijd om van kamer tot kamer koffie of thee te brengen.”

Lees het volledige artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio