© REUTERS

Bacca: ‘Draag deze zege op aan mijn familie en God’

De Colombiaanse topspits Carlos Bacca had met twee treffers een groot aandeel in de 3-2 zege van FC Sevilla woensdagavond in de finale van de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De voormalige aanvaller van Club Brugge scoorde in de 31e en de 73e minuut en kwam zo aan zeven doelpunten in deze Europa League, slechts eentje minder dan topschutters Romelu Lukaku en Alan. De Rode Duivel van Everton en de Braziliaan van FC Salzburg waren dit seizoen goed voor acht treffers.

‘We zijn bijzonder blij met deze eindwinst’, reageerde Bacca. ‘Ik draag deze zege op aan mijn familie, mijn kinderen en aan God’, klonk het. ‘Dit is iets heel unieks en daar wil ik zo lang mogelijk van genieten. Ik heb de ploeg kunnen helpen met twee doelpunten, maar toch is het het team dat het belangrijkst blijft’, verklaarde de ex-spits van Blauw-Zwart.

Verrassend genoeg werd niet Bacca, maar wel ploegmaat Ever Banega verkozen tot man van de match. ‘We moesten extra hard werken vandaag. Dat we deze finale winnen en daardoor naar de groepsfase van de Champions League mogen: wat kan je nog meer verlangen’, aldus de Argentijn.

Meer sportnieuws