Ook komende dagen vertragingen te verwachten op luchthaven

Foto: Photo News

Ook komende dagen vertragingen te verwachten op luchthaven

Print

De capaciteit in het Belgische luchtruim zal de komende dagen beperkt blijven tot 75 procent. Dat betekent dat reizigers op Brussels Airport rekening moeten blijven houden met vertragingen. Dat werd vernomen bij Belgocontrol en Brussels Airport, na afloop van een vergadering met bevoegd minister Jacqueline Galant.

Luchtverkeersleider Belgocontrol kan woensdagavond, dankzij de inzet van twee externe generatoren, een capaciteit van 75 procent verzekeren voor het Belgische luchtruim, aldus Belgocontrol-woordvoerder Dominique Dehaene. Die capaciteit zal “nog enkele dagen” gelden, voegt hij toe.

Dat heeft gevolgen voor Brussels Airport, voegt woordvoerster Nathalie Van Impe toe. Op piekmomenten zal er te weinig capaciteit zijn, terwijl er op andere momenten ruimte over is. Vluchten zullen dus meer gespreid moeten worden. “Dat betekent dat er doorheen de dag vertragingen mogelijk zullen zijn van 1 tot 2 uur”, aldus de woordvoerster van Brussels Airport.

Donderdag zijn ook annulaties niet uitgesloten, niet omwille van capaciteitsproblemen, maar “om organisatorische redenen bij luchtvaartmaatschappijen”, bijvoorbeeld omdat vliegtuigen of bemanningen niet op de juiste plaats zijn door de problemen van woensdag.

Op Brussels Airport zijn intussen 400 bedden voorzien voor gestrande passagiers.

.

Nu in het nieuws