© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 3

Roger van Damme ontbijt met Nespresso

Boterham met choco in sushirol

Een boterham met choco verstopt in een sushirolletje, of een croque madame met een nep-spiegeleitje erop: het kon allemaal woensdag op het gezamenlijk ontbijt van Nespresso en sterrenchef Roger van Damme.

Johan Van Baelen

Nespresso houdt deze maand ontbijtsessies bij vier topchefs in Antwerpen, Brussel, Wallonië en West-Vlaanderen en was woensdag dus op de vroege koffie bij sterrenchef Roger van Damme in Het Gebaar. “Voor mij betekende het een beetje terugkeren jaar vroeger”, bekende van Damme, die als jonge zelfstandige begon met het serveren van ontbijtjes.

In de Plantentuin kregen die een extra cachet door deejay Yves V. (voluit Yves Van Geertsom). “Roger en ik kennen mekaar al van Tommorowland, maar toch verraste zijn vraag me. Op dit uur sluit ik de tent normaal in plaats van te beginnen spelen”, lachte de deejay.

“We willen onze merkbekendheid ook buiten de shops uitspelen. En we willen de mensen laten weten dat we ook gewone koffie maken en niet alleen espressokoffie”, verklaarde marketingdirecteur Wim De Schutter van Nespresso de ontbijtsessies. “Op onze website kan je bijhorende recepten terugvinden. Misschien halen mensen er inspiratie uit.”

“Dat zal wel”, vonden Nancy Ockers (familie van Stanneke) en Dirk Hendrickx uit Brasschaat. “Een origineel initiatief en wat een subliem ontbijt. We hebben er zeker inspiratie uit gehaald. Zo’n simpele boterham met choco op deze manier brengen: gewoon subliem. We nodigen thuis soms mensen uit voor het ontbijt, dus ik ga een aantal zaken zeker eens uitproberen”, zegt Nancy, die mocht deelnemen aan het ontbijt na deelname aan een wedstrijd op Facebook.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio