© Margo Tilborghs

Meisje (16) uit Achterbroek schrijft eerste roman

Een zestienjarige die haar eerste roman schrijft, is geen alledaags gegeven. Maar Trine Willems uit Achterbroek deed het wel. Na twee jaar schrijven en sleutelen heeft het meisje trots haar eerste boek 'Eye' voorgesteld.

“Ik herinner me dat die drang om iets op papier te zetten in het derde leerjaar begon”, zegt Trine Willems. “Ik verzon verhaaltjes, vaak maar van één of twee bladzijden lang. Al gauw werden dat er dertig. Ik liet mijn schrijfsels af en toe lezen aan de leerkrachten op school en die moedigden mij aan om verder te schrijven.”

Eye is de eerste roman van Trine. “Het verhaal gaat over een meisje, Ruby, dat op haar achtste haar ouders verliest in een ongeval”, zegt Trine. “Luttele seconden voor de crash staat er een kleine jongen op het zebrapad die haar aanstaart. Zijn ogen houden haar blik gevangen, tot er abrupt een einde aan komt. Ze blijft achter met haar oudere broer Finn, met wie ze haar leven beetje bij beetje terug kan opbouwen. Negen jaar na het ongeval komt er een jongen op school met dezelfde felblauwe ogen, die Ruby meteen herkent (vandaar de titel). Adam kan met zijn charmes de rest van de school makkelijk om zijn vinger winden, maar Ruby neemt steeds meer afstand van hem. Als hij haar een brief van haar vader geeft, beseft ze al snel dat hij meer over haar weet dan ze zou willen. Gaandeweg komt ze te weten wie hij is, waarom hij op het zebrapad stond, en wat hij met haar te maken heeft. Maar de waarheid blijkt iets totaal onverwacht te zijn. Zo onverwacht dat ze zelfs begint te twijfelen aan wie ze zelf is.”

Lees het hele artikel in uw krant van donderdag, editie Noord.

Nu in het nieuws