FIFA schorst zelf elf verdachten van corruptie

Foto: AFP

FIFA schorst zelf elf verdachten van corruptie

Print

Enkele uren nadat de Amerikaanse inlichtingendienst FBI enkele bobo’s van wereldvoetbalbond FIFA arresteerde, grijpt de FIFA zelf in. Elf van de veertien verdachten van het corruptieonderzoek worden tot nader order geschorst van alle voetbalactiviteiten.

Die beslissing werd genomen door de Ethische Commissie van de FIFA. De Duitse voorzitter Hans-Joachim Eckert besloot elf van de veertien verdachten van corruptie voorlopig te schorsen. ‘De beschuldigingen zijn duidelijk gerelateerd aan het voetbal en zijn van zo’n serieuze aard dat er onmiddellijk actie moest worden ondernomen.’

De elf geschorsten bestaan uit de negen verkozenen die door de FBI van corruptie beschuldigd worden. Jeffrey Webb, vicevoorzitter van de FIFA en voorzitter van de CONCACAF (voetbalfederatie voor landen uit de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika); Eduardo Li, lid van het uitvoerende comité van de FIFA en de CONCACAF; Julio Rocha, belast met de ontwikkeling bij de FIFA; Costas Takkas, kabinetsmedewerker van de CONCACAF-voorzitter; Eugenio Figueredo, vicevoorzitter van de FIFA; Rafael Esquivel, lid van het uitvoerend comité van de Conmebol (voetbalbond van Zuid-Amerika); José Maria Marin, lid van het organisatiecomité van de FIFA voor de Olympische Spelen; Nicolas Leoz en Jack Warner, voormalig leden van het uitvoerend comité van de FIFA.

Daarnaast schorst de FIFA ook Chuck Blazer en Daryll Warner, de zoon van Jack Warner.

Meer sportnieuws