© Stefaan van Hul

Burgemeester verdedigt verkeersmaatregelen op Facebook

Met een lange uiteenzetting licht burgemeester André Van de Vyver (Groen) van Zwijndrecht op Facebook de recente verkeersingrepen toe en kondigt nog maatregelen aan.

jdv

Een burgemeester die zich op Facebook tot zijn inwoners richt, het is eerder ongebruikelijk. “Ik wil vooral de juiste info geven”, zegt André Van de Vyver (Groen), “Ik discussieer graag, maar wil wel op een beschaafde manier argumenteren in plaats van beledigingen heen en weer te laten gaan.”

Om te beginnen was er natuurlijk de Facebookgroep tegen de knip in de Jan-Baptiste Tassynsstraat. Van de Vyver benadrukt dat hij met zijn Groen-CD&V-college veilige woonstraten en schoolbuurten wil creëren, waar iedereen beter van wordt. Het veiliger maken van de Laarstraat, waar de basisschool is, heeft door het invoeren van eenrichtingsverkeer zijn weerslag op de Tassynsstraat. De burgemeester wijst op het totale plaatje: zone 30 in de Statiestraat en het aanpassen van de leveringstijden van de vrachtwagens.

Uiteraard zaten de politie en de lokale mobiliteitsspecialisten mee aan tafel toen de huidige proefopstelling werd uitgewerkt. “Over het algemeen is er in de toekomst een vermindering van het verkeer te verwachten, omdat het niet meer opbrengt om door de hele dorpskern van Zwijndrecht te rijden als de schoolomgevingen sluipverkeervrij zijn”, zegt de burgemeester, die iedereen uitnodigt om deel te nemen aan de discussie en ideeën te leveren.

“Begin juli volgt een evaluatie van de toestand. Er staan sowieso nog maatregelen op stapel die ook de doorstroming op de hoofdwegen kunnen bevorderen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio