Kristoff voor de 14e keer dit seizoen de snelste

Foto: mvh

Kristoff voor de 14e keer dit seizoen de snelste

Print

Alexander Kristoff (Katusha) heeft woensdag in eigen land de eerste etappe in de Tour des Fjords (Noo/2.1) op zijn naam geschreven. De Noor haalde het na 177 km van Bergen naar Norheimsund in de massasprint van zijn ploegmaat Marco Haller en Daryl Impey.

De Giro op Sportwereld.be

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege ontsnapping met zes renners: Ronan van Zandbeek, Etienne van Empel, Jeroen Meijers, Adrian Gjolberg, Niklas Gustavsson en Andreas Erland. Ze reden een maximale voorsprong van zo’n 4 minuten bij elkaar.

In het peloton werkte Katusha hard om de vluchters terug te grijpen en met nog zo’n 50 km voor de boeg zakte de bonus van de leiders naar 1:20. Het sein voor Preben Van Hecke om de sprong naar voren te wagen. Wat succesvol bleek en de voorsprong van de vluchters steeg opnieuw naar 2:40. In het peloton was er even opschudding toen een motor een tiental renners neerhaalde, waardoor het peloton in stukken brak. Na afloop zou blijken dat niemand zware verwondingen opliep.

Vooraan hielden van Empel, Van Hecke en van Zandbeek het langst stand, maar uiteindelijk werden ook zij in het slot gegrepen. Ondanks nog enkele late uitvallen draaide de wedstrijd uit op een massasprint met zo’n 30 renners. Daarin haalde Kristoff het met gemak, goed voor zijn 14de overwinning van het seizoen. Hij is meteen ook de eerste leider in de Tour des Fjords.

Meer sportnieuws