De Scheepvaart laat Kruiningenbrug verrijzen

Print
Deurne / Schoten - De Scheepvaart presenteerde onlangs haar geactualiseerde plannen voor aanpassing van de bruggen over het Albertkanaal. In het overzicht is sprake van de bouw van een geheel nieuwe brug tussen Schoten-Deuzeld en Deurne-Noord: de Kruiningenbrug, exclusief voor fietsers en voetgangers.

Eigenlijk gaat het om een verrijzenis want de Kruiningenbrug bestond vroeger al. Voetballegende Vic Mees maakte er destijds vaak gebruik van om met de fiets vanuit de Deuzeldwijk snel tot bij zijn geliefde Bosuilstadion te geraken, waar hij zijn kunsten vertoonde als speler van FC Antwerp.

In 2020, volgens de meest recente planning van De Scheepvaart, keert de Kruiningenbrug dus terug, maar dit keer zal ze alleen door fietsers en voetgangers mogen gebruikt worden. Het wordt de nieuwe verbinding tussen de Kruiningenstraat en de Melkerijstraat aan de overkant. Zo komt de Bisschoppenhoflaan opnieuw vlakbij te liggen voor de Schotenaren en Merksemnaren. De brug ligt ook op de door de stad bijna gerealiseerde districtenfietsroute.

Danny De Block woont met zijn gezin in de Kruiningenstraat, op 150 m van de geplande Kruiningenbrug. Hij zegt dat de nieuwe fietsersbrug geen hot item is in de straat. “Natuurlijk zie ik hier liever veel fietsers dan zware vrachtwagens voor m’n deur passeren”, aldus Danny De Block. “Maar ik denk niet dat de bewoners vragende partij zijn.” 

Lees donderdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Noord

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio