Ligweide zwembad omgedoopt tot krolfterrein

Foto: JB

Ligweide zwembad omgedoopt tot krolfterrein

Print
Boom - De ligweide van het openluchtzwembad in het park is omgebouwd tot krolfterrein en gaat donderdag 28 mei om 14 uur officieel open. Krolfen is een mengelmoes van (mini)-golf en petanque. U kan voortaan het krolfterrein reserveren of op vastgestelde data een slagje wagen.

Krolfen is een vrij nieuwe sport die is overgewaaid uit Denemarken. De Boomse sportdienst werkt samen met S-Sport Federatie om de Bomenaars deze slagsport te leren kennen. Het was de gemeente die eerst de vraag stelde om het krolfen te organiseren aan de S-Sport Federatie. "We hebben een zeer actieve sport-overdag-ploeg en we wilden hen iets nieuws aanbieden", legt sportschepen Kris Van Hoeck (CD&V) uit.

“Het spel lijkt sterk op het bestaande golf, met een vleugje croquet wat materiaal betreft, de puntentelling overgenomen uit mini-golf en de spelwijze die deels aan petanque doet denken. U speelt het in een groepje van vier à vijf personen en het spel bestaat er in individueel met een hamerstok een gekleurde bal in zo weinig mogelijk slagen naar een hole, gaatjes in de grond, te slaan. De holes, maximum twaalf, liggen verspreid over het terrein, zo’n vijf tot veertig meter tussen afslag tot hole. Nadat alle holes gespeeld zijn, wordt het aantal slagen opgeteld en wie het minst aantal beurten nodig had, wint het krolfspel”, verteltl sportfunctionaris Marleen Naegels. 

Wie in de volgende maanden van juni tot en met september een partijtje wil krolfen met een groep, vereniging of familie, kan het krolfterrein reserveren. Contact: sportdienst@boom.be of tel. 03-888.56.50.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio