Tegenstander van FIFA-voorzitter Blatter: ‘Dit kan zo niet verder’

Foto: REUTERS

Tegenstander van FIFA-voorzitter Blatter: ‘Dit kan zo niet verder’

Print

De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein heeft zich woensdag laatdunkend uitgelaten over het leiderschap binnen de Wereldvoetbalbond FIFA. ‘We hebben leiderschap nodig dat het vertrouwen in de miljoenen voetbalsupporters over de hele wereld herstelt’, zegt de uitdager van Sepp Blatter bij de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter vrijdag in Zürich.

‘We kunnen de crisis bij de FIFA niet langer dulden. Dit is al langer aan de gang en is niet enkel relevant omwille van de gebeurtenissen van vandaag’, aldus prins Ali na de raid van woensdagmorgen op meerdere FIFA-officials in een hotel in Zürich. Zij worden verdacht van corruptie. ‘De FIFA heeft nood aan een leider die onze nationale federaties beschermt, gidst en beheert. Een leider die de verantwoordelijkheid voor zijn acties opneemt en de schuld niet in iemand anders schoenen schuift’, sneert Al-Hussein naar zijn tegenstander Blatter.

Prins Ali hamerde in zijn campagne op het belang om de integriteit binnen de Wereldvoetbalbond te herstellen. Onder het voorzitterschap van Blatter, al sinds 1998 in functie, lijken corruptieschandalen schering en inslag. Ali is zelf een van de vicevoorzitters van de FIFA.

De 209 nationale organisaties van de FIFA zijn momenteel in Zwitserland voor de voorzittersverkiezingen van vrijdag tijdens het 65e FIFA-congres. Uittredend voorzitter Sepp Blatter, die het opneemt tegen de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, wordt niet aangeklaagd in de zaak.

Meer sportnieuws