© BELGA

Modolo pakt zijn tweede sprintzege in de Giro

Sacha Modolo heeft de zeventiende en tevens kortste etappe in deze Giro gewonnen. Na 134 kilometer was de Italiaan van Lampre-Merdia de snelste van het hele pak in het Zwitserse Lugano. Voor Modolo is het zijn tweede ritzege in deze Giro. Alle klassementsrenners kwamen deze keer zonder kleerscheuren over de streep, Alberto Contador blijft stevig in het roze.

De Giro op Sportwereld.be

Van bij de start kreeg een trio een vrijgeleide van het peloton. Met Iljo Keisse (Etixx-Quick Step) was er een landgenoot mee, de Gentenaar trok op avontuur met de Italianen Marco Bandiera (Androni Giocattoli) en Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini). Zij kregen een maximale voorsprong van 3’18” maar de sprintersploegen werkten deze keer goed samen en speelden met het lot van de vluchters.

Uiteindelijk werden ze op 25 kilometer van de streep gegrepen. Het moment voor eeuwige aanvaller Adam Hansen (Lotto-Soudal) om het er nog eens op te wagen. De Australiër won in 2013 een Giro-rit, maar zijn poging droeg vandaag niet ver. Het inspireerde Tom-Jelte Slagter en Philippe Gilbert om op Zwitserse bodem in een tunnel er vanonder te muizen. Tevergeefs. De sprintersploegen hadden hun zinnen gezet op een massasprint en die bleek dan ook onvermijdelijk. Sacha Modolo werd perfect gepiloteerd door zijn roze Lampre-trein. De Italiaan kwam op het gepaste moment met de wind in de neus en gaf iedereen het nakijken. Voor Modolo is het - na de 13e rit - de tweede etappezege in deze Giro. Nizzolo en Mezgec werden tweede en derde. Stig Broeckx was de eerste Belg op de zesde plaats.

Donderdag: rit voor meester-daler

Donderdag wacht een verraderlijke etappe rond het Lago Maggiore. Slechts één klim onderweg, maar die is niet van de poes: de Monte Ologno (1e cat). Na een korte afdaling gaat het opnieuw even omhoog waarna een lange, ijzingwekkende afdaling van meer dan 20 kilometer richting Verbania wacht (bekijk het volledige profiel hier ).

Uitslag:

1. Sacha Modolo (Ita/LAM) de 134,0 km in 3u07:51 (gem: 42,800106 km/u)2. Giacomo Nizzolo (Ita/TFR) op 0:003. Luka Mezgec (Sln/TGA) 0:004. Heinrich Haussler (Aus/IAM) 0:005. Davide Appollonio (Ita/AND) 0:006. Stig Broeckx (Bel/LTS) 0:007. Juan José Lobato (Spa/MOV) 0:008. Alexander Porsev (Rus/KAT) 0:009. Kévin Reza (Fra/FDJ) 0:0010. Nick van der Lijke (Ned/TLJ) 0:00

Bekijk alle Giro-uitslagen en het klassement hier.

Meer sportnieuws