De Sprinplank feest in de twee nieuwe gebouwen

De jongste kleuters, de juf en directeur Mieke Bellens (rechts) zijn in hun nopjes met de nieuwe gebouwen van de Springplank. Foto: Sylvain Liekens

De Sprinplank feest in de twee nieuwe gebouwen

Print
Ranst - De leerlingen van de Broechemse vrije lagere school De Springplank kunnen terecht in een vernieuwd en een gloednieuw gebouw. Die twee constructies zijn al wel in gebruik maar op zaterdag 30 mei worden ze officieel ingehuldigd.

De lagere school huist al sinds september 2013 in de vroegere verbouwde beroepsschool. De kleuters kregen een fonkelnieuw gebouw en zij gebruiken dat sinds begin dit schooljaar. Voor directeur Mieke Bellens ging het ook erg snel want zij staat nog maar twee jaar aan het roer van De Springplank. “We hebben bewust gewacht met de officiële opening tot alles toonbaar was. De verhuis naar de nieuwe gebouwen is bijna volgens schema verlopen maar bij de start van dit schooljaar moest er nog veel gebeuren aan de buitenkant van het kleutergebouw.

In de speeltuin moest er nog een speelheuvel, een klimtoren en hindernissenparcours aangelegd worden. In het najaar bleek er te veel  puin onder de grond te zitten en dat maakte het toen te nat om te planten. Nu blijven er nog dingen af te ronden maar het schoolfeest dat voor het eerst in jaren weer in de school kan gevierd worden, leek ons het beste moment om de twee gebouwen in te huldigen.”

 

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - edities Zuid en Noord

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio