© De Zware Vrienden

Ware Vrienden organiseren 20ste editie Schaal Louis Verreckt

Louis Verreckt was in 1965, exact 50 jaar geleden, de stichter van voetbalclub De Ware Vrienden op de Veerle-Heide. Na zijn dood organiseerde de club in 1996 voor het eerst een voetbaltornooi dat naar hem werd vernoemd.

Stefan Helsen

Anno 2015 vieren De Ware Vrienden hun 50-jarig bestaan en de 20e editie van De Schaal Louis Verreckt: dat roept om een ‘special edition’. Het evenement gaat door in een grote tent op het terrein van De Ware Vrienden, gelegen in de Lakstraat (91) te Veerle. Voor het eerst wordt het evenement gespreid over 2 dagen:

Vrijdag 12 juni: Vanaf 18u staan er vriendschappelijke veteranenwedstrijdjes op het programma. Tussen al dat mannelijk talent, staat er ook een vrouwenwedstrijd op het programma: De Ware Vriendinnen nemen het op tegen het jong talent van de Chiromeisjes van Veerle.Om 20.45u spelen de Rode Duivels een kwalificatie-interland tegen Wales in het kader van het EK 2016. De wedstrijd wordt live uitgezonden op een groot scherm in de feesttent. Na de wedstrijd neemt rock-coverband RECOVERY het podium over.

Zaterdag 13 juniVanaf 11u vindt het traditionele MEGA MINIVOETBALTORNOOI op vier velden tegelijk plaats: 24 ploegen spelen in totaal bijna honderd wedstrijden op één dag. Omstreeks 19u wordt de finale betwist. Na het tornooi en de bekeruitreiking omstreeks 20u start een spetterende after party: DE ZWARE VRIENDENFUIF met dj’s Gomez en Fester en dj’s Sony’s Angels.Toegang tot het ‘festivalterrein’ is het hele weekend gratis.

Voor meer info kan u terecht op de facebookpagina van De Ware Vrienden, via email: de.warevrienden@telenet.be of bij Jurgen Hollants 0496/609504

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio