Honderdtal hangtuintjes fleuren woonbuurt op

Foto: Patrick Hattori

Honderdtal hangtuintjes fleuren woonbuurt op

Print
Mechelen - Arbeiders van de stad hebben in twee straten in Mechelen-Noord een honderdtal bijenvriendelijke hangtuintjes geplaatst. Het gaat om een proefproject van een jaar. Als het aanslaat, wil het stadsbestuur de actie uitbreiden over heel Mechelen.

De helft van de bewoners reageerde positief om gratis een terracotta hangpotje gevuld met potgrond en een bij- en vlindervriendelijk plantje aan hun gevel te laten hangen: 82 gezinnen op de Oude Liersebaan en 15 in de Pennepoelstraat.

Met het proefproject volgt de stad het voorbeeld van het buurtcomité 't Veer. Vorig jaar fleurden bewoners van de Dobbelhuizen en de Tichelrij als eerste hun gevels op met hangtuintjes. "Dat initiatief sprak mij enorm aan. Zeker omdat wij van overal signalen krijgen dat we meer moeten doen om de bijen- en vlinderpopulatie in onze steden te versterken", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

De aankoop van de hangpotjes en de plannen heeft de stad nog geen 500 euro gekost. "Maar het effect laat zich wel goed zien", stelt schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen). Als de actie een succes blijkt, breidt ze uit. "We bekijken nog of we de hangtuintjes dan gratis aanbieden of tegen een kleine kostprijs", klinkt het.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio