© Photo News

© Photo News

1/2

Wolfsburg eert Junior Malanda met truitje in Duitse bekerfinale

De spelers van Wolfsburg zullen zaterdag tijdens de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund in Berlijn een aangepast truitje dragen om de overleden Junior Malanda te eren. Ter hoogte van de borst plaatst de Duitse eersteklasser een hart in de clubkleuren met daarin het cijfer 19, het rugnummer van Malanda. Dat meldt de club woensdag op zijn website.

Rode Duivel Kevin De Bruyne en co spelen de Duitse bekerfinale in het Olympiastadion in Berlijn in de gloednieuwe shirts voor het volgende seizoen. Voorlopig plant de vicekampioen enkel tijdens de finale een eerbetoon aan wijlen Malanda op de shirts.

‘Met het hart eren we Junior Malanda. De afgelopen maanden speelden we onze wedstrijden vaak voor hem, dat willen we zeker ook in de finale doen. Vandaar dit unieke shirt’, aldus technisch directeur Klaus Allofs op de voorstelling van de shirts.

De voormalige middenvelder van Zulte Waregem en Wolfsburg overleed op 10 januari op amper twintigjarige leeftijd bij een auto-ongeluk in Duitsland. De Belgische en internationale voetbalwereld reageerde bijzonder geschokt op het overlijden van de ex-kapitein van de nationale beloftenploeg.

Meer sportnieuws