© afp

Deze Colombiaan wil onze David Goffin ‘pijn doen’

David Goffin (ATP 18) neemt het donderdag in de tweede ronde van Roland Garros op tegen de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP 64). ‘Ik zie graag af op het terrein en ik hoop ook Goffin pijn te doen’, zegt de gravelspecialist woensdag in Parijs.

Roland Garros: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

De 27-jarige Giraldo heeft met de finales van de ATP-graveltoernooien in de Chileense hoofdstad Santiago (2011) en het Spaanse Barcelona (2014) zijn beste prestaties op gemalen baksteen behaald. ‘Ik speel solide en hou ervan te lopen. Ik weet dat ik een goede prestatie kan neerzetten in Parijs’, zegt de Zuid-Amerikaan, die voor zijn negende keer op de tabel staat van het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

David Goffin en Santiago Giraldo hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld op het ATP-circiut, maar de Colombiaan kent onze landgenoot wel. ‘Het wordt een gevaarlijke tegenstander. Hij heeft een goede fore- en backhand. 2014 was een fantastisch jaar voor hem en ook in Rome was hij sterk. Het wordt een interessante wedstrijd’, blikt Giraldo vooruit. ‘Ik voel me goed en ik kan me beroepen op mijn ervaring. Ik denk dat het een spektakelwedstrijd kan worden.’

Santiago Giraldo plaatste zich voor de tweede ronde door de Amerikaan Donald Young (ATP 52) in drie sets (6-4, 7-5 en 6-3) opzij te zetten. Goffin had in de openingsronde vier sets nodig tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP 99): 3-6, 6-2, 7-6 (7/3) en 6-1.

Meer sportnieuws