Kevin De Weert (33) stopt met koersen: ‘Haal oude niveau niet meer’

Foto: Photo News

Kevin De Weert (33) stopt met koersen: ‘Haal oude niveau niet meer’

Print

Kevin De Weert zet per direct een punt achter zijn wielercarrière. De 33-jarige Belgische klimmer reed zaterdag 23 mei tijdens de World Ports Classic zijn laatste koers, dat meldt zijn team LottoNL-Jumbo.

De Giro op Sportwereld.be

‘Na anderhalf jaar keihard werken, heb ik ondervonden dat ik niet terug kom op mijn oude niveau’, aldus De Weert. ‘Na onderling overleg met het team is besloten om per direct te stoppen als professioneel wielrenner. Ik ben blij met de beslissing, ook al komt deze eerder dan gepland. Hoe mijn toekomst eruit gaat zien weet ik nog niet. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen binnen de sport’, aldus een opgeluchte Kevin De Weert.

‘We betreuren het vertrek van Kevin De Weert’, vertelt algemeen directeur Richard Plugge. ‘Dit was niet onze verwachting bij het opstarten van de samenwerking. Tegelijkertijd steunen we hem en wensen Kevin veel succes in de toekomst.’

Kevin De Weert begon in het profpeloton bij het Nederlandse Rabobank, in 2005 maakte hij de overstap naar Quick-step. Samen met Nick Nuyens maakte hij daarn de overstap naar Cofidis om in 2009 terug te keren naar Quick-Step. In 2010 werd hij 18de in de Tour de France (16de na de dopingschorsing van Alberto Contador en Denis Mensjov). In 2011 werd hij opnieuw de beste Belg, op de 13de plaats (12de na de dopingschorsing van Alberto Contador).

De Weert maakte in september van 2013 een zware val in de Vuelta, waar hij breuken in nek, scheenbeen en sleutelbeen aan over hield. Daar herstelde hij nooit volledig van. Hij verkast nog wel naar LottoNL-Jumbo maar kon zich daar nooit doorzetten.

Meer sportnieuws