© Google Street View

Man zwaarder bestraft voor verkrachting van rusthuisbewoonster (86)

Het Antwerpse hof van beroep heeft een man van 47 uit Antwerpen zwaarder bestraft voor de aanranding en verkrachting van een 86-jarige vrouw in een rusthuis in Berchem. Naast een gevangenisstraf van vijf jaar, wordt hij nog eens gedurende tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Een man was op 21 september 2014 de kamer van het slachtoffer binnengelopen. Hij zei dat hij haar behandelende arts verving en dat hij even haar hart wilde onderzoeken. De man had haar betast aan de borsten en vervolgens brutaal verkracht. Het slachtoffer sloeg hem op het hoofd, zei dat hij moest stoppen en riep om hulp, maar niemand hoorde haar.

Toen de man haar kamer verliet, werd hij tegengehouden door een verpleegster. Hij zei dat hij een vaag familielid was en vertrok. Een andere verpleegster vertelde later dat ze hem ook bij een andere dame had gezien. De man was blijkbaar de kleinzoon van een bewoonster en werd geseind. De beklaagde kon in oktober gevat worden. Hij ging tot gedeeltelijke bekentenissen over, maar trok die later weer in.

Het hof vond zijn schuld bewezen. Net zoals in eerste aanleg, werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel. Gelet op de ernst van de feiten en ter bescherming van de maatschappij, stelde het hof hem ook nog eens gedurende tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. De veertiger stond ook nog terecht voor het aanranden van een 77-jarige bewoonster van een serviceflat, maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio