© AFP

‘Gareth Bale wordt genegeerd bij Real Madrid’

De Rode Duivels staan op 12 juni voor een cruciale verplaatsing naar Cardiff voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. De Welshe bondscoach Chris Coleman rekent op Gareth Bale (Real Madrid) om de ban te breken. ‘Bij Real Madrid wordt hij genegeerd, maar bij ons zorgen we ervoor dat hij de bal krijgt als hij goed gepositioneerd staat’, zegt Coleman woensdag.

Gareth Bale werd in de zomer van 2013 door Real Madrid voor 100 miljoen euro weggeplukt bij Tottenham Hotspur. In zijn eerste seizoen voor ‘de Koninklijke’ vond hij 22 keer de weg naar het doel, het afgelopen seizoen scoorde hij 17 keer. Toch moet de 25-jarige flankaanvaller het bekopen bij de supporters en in de Spaanse media.

‘Men wacht tot hij een fout maakt en dat ontploft dan in de media. Ze hebben Rodriguez ook zonder veel succes voor heel veel geld gekocht, maar alle kritiek komt op de schouders van Gareth. Alle spelers hebben het dit seizoen moeilijk gehad’, verdedigt Coleman zijn sterspeler.

Real Madrid verloor de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League in Turijn (2-1). Dat was de basis voor de uitschakeling in het kampioenenbal.

‘Bale kreeg veel kritiek na de wedstrijd, maar als hij zich vrijliep kreeg hij van bepaalde ploeggenoten de bal niet. Dat is niet de fout van Ancelotti, maar van de spelers op het veld’, zegt de 44-jarige Welshe bondscoach. ‘Het leek wel alsof ze hem negeerden. Bij ons zorgen we ervoor dat hij de bal krijgt als hij goed gepositioneerd staat, dat is niet het geval bij Real. En dat is niet omdat hij niet hard genoeg werkt.’

Wales haalde uit zijn eerste vijf wedstrijden 11 punten, evenveel als de Rode Duivels. Dankzij een beter doelsaldo staat België wel op kop in groep B. In de heenwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion geraakten de mannen van bondscoach Marc Wilmots niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

MEER OVER Rode Duivels

Meer sportnieuws