Verbod op drones tijdens Rock Werchter en TW Classic

Foto: Photo News

Verbod op drones tijdens Rock Werchter en TW Classic

Print
Rotselaar -

De gemeente Rotselaar verbiedt tijdens Rock Werchter en TW Classic het bezit en gebruik van drones boven de festivalweide en omgeving. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond beslist.

Het is de eerste keer dat een dergelijk verbod wordt uitgevaardigd. Als de politie overtredingen vaststelt, wordt de drone in beslag genomen voor de duur van het evenement en wordt een boete van 350 euro opgelegd.

Het bezit van drones en/of de besturingssystemen en het gebruik ervan wordt verboden op de openbare weg en het openbaar domein binnen de perimeter van het festivalgebeuren en op de invalswegen Stationsstraat, Provinciebaan, Hogeweg, Varentstraat en Tremelobaan. Het verbod geldt tijdens Rock Werchter van woensdag 24 juni tot en met maandag 29 juni en tijdens TW Classic van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli.

Twee maanden geleden zei Matthew Bellamy, de frontman van de Britse rockband Muse, nog dat hij graag komende zomer drones zou gebruiken tijdens zijn optredens. De vliegende toestellen zijn een fascinatie van de Brit en ook de titel van het nieuwe album van Muse. Dat plannetje zal hij dus al mogen opbergen.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '29594771', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15', 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '0_hlx89bm1' });