Noodweer richt zware schade aan in VS: minstens 31 doden

Print

In het zuiden van de Verenigde Staten en in Mexico heeft hevig noodweer al aan 31 mensen het leven gekost. Ook is er heel wat schade. Afgelopen nacht meldde de Amerikaanse televisiezender CNN nog dat in Texas een lichaam werd geborgen. Volgens diverse media worden nog meer dan tien mensen vermist. De autoriteiten roepen de burgers op om uiterst voorzichtig te zijn.

Vooral de Amerikaanse deelstaten Texas en Oklahoma zijn zwaar getroffen. In Houston, de op drie na grootste stad van de VS, staan tal van straten onder water en zijn heel wat auto’s weggespoeld. In de Texaanse regio Wimberley alleen al hebben de overstromingen 400 gebouwen vernield en 1.000 andere beschadigd. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich heel wat autobestuurders die hun roekeloze rijgedrag met de dood hebben moeten bekopen, zo verklaarde gouverneur van Texas, Greg Abbott. De autoriteiten riepen verschillende delen van Texas en Oklahoma uit tot rampgebied.

In het Noord-Mexicaanse Ciudad Acuña, aan de grens met de VS, wordt intussen met kranen, vrachtwagens en ander zwaar materieel volop puin geruimd nadat maandag een tornado door de stad was getrokken. Het natuurgeweld beschadigde ongeveer 750 huizen. In Mexico werden alles samen 13 dodelijke slachtoffers gemeld. Nog eens 200 mensen raakten gewond. Het ergste lijkt er echter achter de rug te zijn.

.

Nu in het nieuws