© Jef Wijckmans

Chiro Jerubo herademt dankzij verhuis naar Terhagen

Het is 25 jaar geleden dat Chiro Sirkel in Terhagen ophield te bestaan. Maar de Rumstse deelgemeente krijgt met Jerubo weer een Chiro. Omdat de jeugdvereniging in Boom op een dood spoor zat, verhuist ze naar het voormalige jeugdhuis ’t Soot.

Jef Wijckmans

Eind vorig jaar hielden de initiatiefnemers van jeugdhuis ’t Soot in de Kamiel Huysmansstraat in Terhagen (Rumst) het voor bekeken. Problemen met de buurt en een tekort aan vrijwilligers zorgden ervoor dat de deur van hun lokalen na enkele jaren werking gesloten bleven.

Het Rumstse gemeentebestuur bleef ijveren om ook in deze kleinste deelgemeente een jeugdwerking te hebben. Schepen van Jeugd Jurgen Callaerts (N-VA) startte gesprekken met koepelorganisaties van KLJ, scouts en Chiro. Van deze laatste kreeg hij het sein dat Chiro Jerubo uit Boom misschien geïnteresseerd was.

“We namen contact op met de leiding en nodigden hen uit voor een plaatsbezoek. Al vlug was duidelijk dat zij de verhuis naar het gebouw aan de voormalige lagere school in Terhagen zagen als een doorstart.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio