Recreatief zwembad is ook mogelijk maar kan niet aan Kleistraat

Foto: Jef Wijckmans

Recreatief zwembad is ook mogelijk maar kan niet aan Kleistraat

Print
Aartselaar - Sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) bevestigt de gesprekken over de mogelijke bouw van een nieuw, intergemeentelijk zwembad. Ook met Studio 100 samenwerken voor de bouw van een recreatief zwembad behoort tot de mogelijkheden alhoewel dit laatste niet aan de Kleistraat kan.

De voorbije gemeenteraad kreeg het schepencollege verschillende vragen vanuit de oppositie over de toekomst van het zwembad aan de Kleistraat. “Ons zwembad ziet er van binnen dan nog wel heel mooi uit maar dat is dankzij de vele renovaties” zegt schepen Bart Lambrecht. “Het gebouw op zich is echter totaal verouderd. Het zwembad zorgt ook voor een jaarlijks exploitatieverlies van een half miljoen euro. Het lijkt logisch dat we naar een oplossing zoeken.” 

De eerste en belangrijkste piste die ze volgens de schepen volgen, is die van een intergemeentelijk alternatief. Het dient dan de verouderde zwembaden van Aartselaar, Hemiksem en Boom te vervangen. Tegelijk worden ook Schelle, Niel en Rumst, de drie Rupelgemeenten die geen zwembad hebben, bij besprekingen betrokken.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio