Food

Zo maak je zelf frietjes als bij McDonald's

Print
Een half jaar geleden maakte Mc Donald's in een filmpje bekend welke ingrediënten er in zijn frietjes zitten. Brandi Milloy, foodreporter voor het populaire Amerikaanse lifestylekanaal Popsugar, maakt de frietjes na in haar eigen keuken.

McDonald's gebruikt in zijn frietjes heel wat chemische stoffen, die je in je eigen keuken niet nodig hebt omdat je de frietjes minder lang moet bewaren. Milloy begint met een aardappel in fijne stukjes te snijden, die ze eerst dertig minuten laat weken in een kom water met maïssiroop. Zo verliezen de aardappelen wat van hun zetmeel en de suiker in de siroop zal karameliseren bij het bakken, waardoor de frietjes een bruin laagje krijgen.

Milloy bakt de frietjes eerst 90 seconden in arachideolie van 180 graden Daarna koelen de frietjes vijftien tot twintig minuten af in de koelkast. De tweede keer wordt er dierlijk vet toegevoegd aan de olie, zoals rundsvet, dat verhit wordt tot 200 graden. Als je geen rundsvet hebt, kan je het vet in je pan gebruiken dat overblijft nadat je een steak gebakken hebt of een beetje rundsbouillon in poedervorm door het zout op de frietjes doen als je ze na het bakken kruidt.

NIET TE MISSEN