Celebs

Wat als Disneyprinsessen realistische tailles hadden?

Print
Van Assepoester en Ariel tot prinses Tiana: Disneyprinsessen hebben een extreme wespentaille. De Amerikaanse entertainmentsite Buzzfeed bewerkte foto’s van enkele prinsessen met Photoshop en gaf hen een normale taille. Vervolgens mocht een vrouwelijk publiek de originele en bewerkte foto’s beoordelen.

De confrontatie met beide beelden bewijst dat de volwassen dames geen fan zijn van de magere prinsessen. ‘Het lijkt erop dat ze haar ribben hebben verwijderd’, zegt een dame over prinses Jasmine uit Aladdin. 'Dit is zo onrealistisch', zegt een andere vrouw. 'Haar taille lijkt even dik als haar nek', klinkt het.

Toch heeft de lichaamsbouw van menig prinses (onbewust) een indruk nagelaten op de dames. 'Ik voel me geconditioneerd om de slankste prinsessen het aantrekkelijkst te vinden', zegt een vrouw in het filmpje. Een andere dame die de beelden mag beoordelen, deelt die mening. 'Toen ik klein was hoopte ik dat ik op haar zou lijken, maar dat is niet gebeurd ', klinkt het. Verder vrezen de vrouwen dat beelden van superslanke prinsessen de kleuters van vandaag valse hoop geven. 'Als ze dit zien, groeien ze misschien wel ongelukkig op omdat hun lichaam niet op dat van deze prinsessen zal lijken.'

Het vrouwelijke panel vindt de ‘normale’ prinsessen het mooist. 'Ik vind de gefotoshopte versie er prima uitzien', zegt een van de dames. De vrouwen denken bovendien dat figuurtjes met realistische lichamen - inclusief vetrolletjes en bredere heupen - ervoor kunnen zorgen dat opgroeiende kinderen zich goed voelen in hun vel.

NIET TE MISSEN