Parket wil Beckmann naar assisen voor ‘villamoord’

Print

Verdachte Wim Beckmann (midden) verlaat samen met zijn advocaten Walter Damen en Kirsten Pepermans het gerechtsgebouw van Turnhout. Foto: ima

Merksplas -

Het Openbaar Ministerie wil Wim Beckmann (57) uit Merksplas voor assisen voor de moord op zijn bedgenote Samira Bekkar. Beckmann schreeuwde gisteren nogmaals zijn onschuld uit.

Moet Wim Beckmann zich voor de volksjury verantwoorden voor de moord op de mooie Samira Bekkar (27), een Brusselse paaldanseres met Algerijnse roots? Die vraagt krijgt volgende week een gedeeltelijk antwoord. Het Openbaar Ministerie in Turnhout vroeg gisteren voor de raadkamer om zijn strafdossier over te maken aan het parket-generaal in Antwerpen met het oog op een assisenproces. Beckmann zelf vroeg de buitenvervolgingstelling.

Wim Beckmann werd op 27 juli 2008 zwaargewond gevonden in het bed van zijn brandende villa aan de Steenweg op Turnhout in Merksplas. Zijn betaalde liefde Samira Bekkar lag dood naast hem, afgemaakt met twee kogels in het hoofd. Beckmann bloedde hevig, maar de hulpverleners konden hem redden. Toen de speurders later het bed openklapten, kletterde een pistool van tussen het dekbed op de grond.

Lees het volledige verhaal vandaag in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio