Rockin’ Around Turnhout trekt de stekker eruit

Peter Van der Flaes kondigt het einde van Rockin’ Around Turnhout aan. Foto: BERT DE DEKEN

Rockin’ Around Turnhout trekt de stekker eruit

Print
Turnhout -

Rockin’ Around Turnhout houdt ermee op. “De facturen lopen op. Het is voor ons niet langer mogelijk om dit festival financieel rendabel te houden”, zegt organisator Peter Van der Flaes.

De twintigste editie van Rockin’ Around Turnhout was alweer een schot in de roos. Toch lijkt het er op dat het de laatste editie van ­deze succesvolle rockabillykroegentocht wordt. De vzw Grasshopper, die Rockin’ Around Turnhout organiseerde, acht het financieel niet langer verantwoord om de muzikale kroegentocht te organiseren.

“Dit is geen opwelling”, zegt organisator Peter Van der Flaes. “We twijfelden vorig jaar al of we het nog zouden doen. Omdat het om de twintigste editie ging, hebben we dat toch maar gedaan. Maar na twintig jaar zonder enige noemenswaardige vorm van sponsoring is voor ons het vat af. We hebben geen verlies gemaakt, maar winst zit er ook niet in. De kosten van de hotels, de marketing, noem maar op, lopen elk jaar hoger op. Het financiële risico om zo’n evenement te organiseren, is te groot geworden.”

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio