© Wim Hendrix

Politiekantoor Lakborslei blijft gesloten

Het politiekantoor aan de Lakborslei in Deurne-Noord blijft dicht. Een motie van PVDA, gesteund door de voltallige oppositie, werd door de meerderheid verworpen. “De cijfers zullen uitwijzen wie het bij het rechte eind heeft”, aldus burgemeester Bart De Wever.

Wim Daeninck

Zowel Vlaams Belang als PVDA vroegen dinsdagavond op de gemeenteraad om het politiekantoor aan de Lakborslei te heropenen. Het kantoor in Deurne-Noord ging op 1 mei dicht.

“Zeker in wijken waar er veel criminaliteit bestaat, is het van belang om de toegang tot diensten zo laagdrempelig mogelijk te houden”, zei raadslid Wim Van Osselaer (VB). “Bovendien is de zichtbaarheid en aanwezigheid van de politie in de wijk belangrijk. Wij vragen dan ook aan het stadsbestuur om terug te komen op zijn beslissing, zoals dat ook gevraagd werd in het advies van de districtsraad van Deurne.”

Motie

Ook PVDA-fractielieder Peter Mertens verwees naar het advies van de districtsraad en naar een petitie met 2500 handtekeningen van buurtbewoners die de sluiting betreuren. Mertens refereerde ook aan het Ultieme Wijkenrapport van Gazet van Antwerpen, waaruit bleek dat maar bitter weinig mensen in Deurne-Noord hun wijkagent kennen en een meerderheid zich onveilig voelt op straat en een betere ordehandhaving wenst. “We dienen dan ook een motie in om het kantoor te heropenen.”

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) herhaalde wat hij op raadszittingen en commissies al vaker heeft gezegd. “Wat we vroeger als maximum konden inzetten, wordt nu het absolute minimum. Het betekent een verdubbeling van het aantal agenten op straat. Ik begrijp dat mensen het niet leuk vinden dat een politiekantoor in hun buurt sluit, maar dat is perceptie. Perceptie die op geen enkel feit is gebaseerd. We gaan dan ook niet terugkomen op onze beslissing.”

De motie van PVDA werd gesteund door oppositiepartijen Groen, sp.a en VB. De leden van de meerderheid (N-VA, CD&V en Open Vld) wezen de motie af.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio