Zillion-site: Advocaten krijgen ‘exclusief voorstel’

Print

De parking bij het justitiepaleis. Foto: Patrick De Roo

Antwerpen -

De ontwikkelaar die op de Zillion-site een ondergrondse parking bouwt, doet de Antwerpse advocaten een ‘exclusief voorstel’. “We willen speciaal voor jullie een extra verdieping zetten, maar enkel als jullie 120 parkeerplaatsen kopen.” De parking naast het justitiepaleis verdwijnt binnenkort voor de aanleg van Nieuw Zuid.

De consternatie bij de Antwerpse advocatuur was groot, toen bekend raakte dat de parking naast het Vlinderpaleis verdwijnt. “Urenlang zoeken naar een parkeerplaats komt ons welzijn niet ten goede, we hebben al een bijzonder stresserende job”, zegt stafhouder Kati Verstrepen. “Niet alleen voor de advocaten is het verdwijnen van de parking een drama, ook de rechtzoekenden komen in de kou te staan.”

“Schuld van Justitie”

Stafhouder Kati Verstrepen riep gisteren een persconferentie bij elkaar, waar schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA) en projectontwikkelaar Building Today for Tomorrow, die voor Nieuw Zuid een ondergrondse parking gaat bouwen op de plek waar Zillion staat, tekst en uitleg gaven.

In plaats van de zwartepiet door te schuiven, wil Van de Velde zich constructief opstellen. “In september willen we klaar zijn met een bedrijfsmobiliteitsplan. Daarin zal staan hoeveel parkeerplaatsen er precies nodig zijn. Aan de hand van dat plan zullen we verschillende oplossingen uitwerken die in tijd zullen wijzigen, want ook op de Gedempte Zuiderdokken starten binnenkort werken aan een grote ondergrondse parking. Concrete locaties zijn er nog niet, maar de Scheldekaaien zijn een optie.”

Building Today for Tomorrow deed de Antwerpse advocaten gisteren alvast een ‘exclusief voorstel’. Het stelt voor om in de toekomstige ondergrondse parking een extra verdieping met 120 parkeerplaatsen te bouwen. “Exclusief voor de advocaten”, zegt Dirk Vanhoutteghem. “Maar dan moeten we zeker zijn dat er interesse is. We willen minstens 120 parkeerplaatsen verkopen, anders bouwen we de extra derde verdieping niet. 26.000 euro, exclusief BTW, met een marge van 10 procent. Aan jullie de keuze.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio