Leverancier voor Carrefour schrapt 85 jobs

Foto: WAS

Leverancier voor Carrefour schrapt 85 jobs

Print
Kontich -

Het bedrijf Logistics Kontich, dat nagenoeg alle producten levert voor de Carrefour-winkels in Vlaanderen, wil tegen dit najaar 85 mensen ontslaan.

De werknemers van Logistics Kontich, een dochterbedrijf van de logistieke specialist Kuehne + Nagel, kregen gisterochtend het slechte nieuws te horen na een bijzondere ondernemingsraad. Volgens de vakbonden moeten er tegen eind dit jaar tachtig bedienden en vijf arbeiders weg.

Bij Logistics Kontich, dat op het industrieterrein Blauwesteen ligt, werken 388 mensen. De oudere werknemers werden in de voorbije maanden al betrokken in een stelsel van tijdelijke werkloosheid. Ze bleven af en toe enkele dagen thuis omdat er te weinig werk was. Omdat de werknemers al nattigheid voelden, legden ze in de voorbije dagen het werk soms één of twee uur per dag neer. Daardoor werden niet alle winkelrekken in Carrefour-winkels tijdig aangevuld. Het is nog niet duidelijk of de werknemers van Logistics Kontich de komende dagen nog acties zullen voeren.

“We zijn vooral ongerust. De sfeer op de werkvloer is zeer bedrukt”, zegt werknemer Johan Brion.

Volgens de vakbonden is Carrefour de enige klant van Logistics Kontich. Ze wijten de ontslagen aan het dalende marktaandeel van Carrefour. “Het klopt dat de omzet van alle supermarkten samen sneller stijgt dan de omzet van Carrefour”, zegt retailspecialist Gino Van Ossel. “De winstmarges van de supermarkten staan onder druk.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio