© gva

Film

‘Sex and the City’-actrice geniet van Antwerpen

Cynthia Nixon (49), alias Miranda uit Sex and the City, dook de afgelopen dagen geregeld op in Antwerpse horecazaken. De Amerikaanse actrice verblijft in de stad omdat ze hier een film opneemt.

koen de beuckeleer

Nixon zal de hoofdrol vertolken in A Quiet Passion. Een film van de Britse regisseur Terence Davies, die het levensverhaal vertelt van de bekende Amerikaanse dichteres Emily Dickinson. Aangezien het Vlaamse productiehuis Potemkino coproducent is van de film, wordt hij gedeeltelijk in ons land ingeblikt. Antwerpen bleek een voor de hand liggende locatie.

Lunchbox en Kaffeenini

De rosse deerne uit Sex and The City geniet zichtbaar van het leven in onze stad. De intussen 49-jarige actrice werd al enkele keren in het centrum van Antwerpen gespot. Zo stapte ze afgelopen weekend met haar gezinnetje de populaire lunchzaak Lunchbox aan op Theaterplein binnen, waar ze een Thai Beef Salad verorberde. “Ik had haar eerst niet herkend, maar andere aanwezigen maakten me er attent op dat de vrouw in kwestie een celebrity was”, zegt Yves Van Eesbeeck van Lunchbox. “Ik heb haar meteen om een selfie gevraagd, en ze was graag bereid om mee op de foto te gaan.” Eerder werd Nixon ook gesignaleerd in de Nationalestraat, waar ze genoot van een hapje in de hippe koffiezaak Kaffeenini, en nam ze deel aan een Antwerpse yogales.

Normaal gezien lopen de Vlaamse opnames eind deze maand ten einde. Wanneer A Quiet Passion in de cinemazalen te zien zal zijn, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.