Alles klaar voor wielerhoogdag

Foto: jhs

Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Niki Terpstra en Jurgen Roelandts blikvangers tijdens Baloise Belgium Tour

Alles klaar voor wielerhoogdag

Print
Bornem -

Vandaag strijkt het wielercircus neer in Bornem voor de proloog van de Baloise Belgium Tour, beter gekend als de Ronde van België. Er worden meer dan vijfduizend toeschouwers verwacht. Het parcours is helemaal vlak maar wel heel technisch met veel bochten.

Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Niki Terpstra, Jurgen Roelandts, Jelle Vanendert, Björn Leukemans, Arnoud Demare. Het is maar een greep uit het indrukwekkende lijstje renners dat vandaag aan de start komt van de Baloise Belgium Tour. Het parcours is precies 6,8 kilometer lang. “Het vertrek is aan B-Post in de Boomstraat en loopt via de Sint-Amandsesteenweg, Dulftstraat, Kloosterstraat en Grootheide naar Boskant, de Barelstraat, Breevenstraat, Nieuwe Kouterstraat en Stationsstraat. De aankomst ligt aan het begin van het Kardinaal Cardijnplein, ter hoogte van Fortis”, licht burgemeester Luc De boeck (CD&V) toe.

De gemeente Bornem heeft er echt alles aan gedaan om alle straten er piekfijn te laten bijliggen. “De voorbije dagen hebben we onder meer borstelwagens ingezet om de straten netjes te maken en alle steentjes, spijkertjes en stukjes glas te verwijderen. Het zou heel spijtig zijn moest er een renner tijdens de proloog lek rijden of vallen omdat er fijne steentjes in een bocht liggen.”

Ploegbussen

Niet alleen langsheen het parcours wordt veel volk verwacht, ook de Achterweidestraat zal vandaag een trekpleister worden. “Daar staan de indrukwekkende bussen van de deelnemende ploegen. En daar zullen de renners ook warmrijden op de rollen.”

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen, regio Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio