Bouw van Sikh-tempel gaat toch door

De Sikh-tempel wordt op de Bischoppenhoflaan gebouwd. Aan de straatkant neemt het centrum de plaats in van de open groene zone en het huis links ervan. Foto: DK

Bouw van Sikh-tempel gaat toch door

Print
Deurne - In het najaar wordt er gestart met de bouw van de Sikh-tempel op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. In februari besloot de bouwheer nog om de plannen uit te stellen wegens een bezwaarschrift dat ingediend werd bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen

Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne, ter hoogte van nummers 636-638, plant de Sikh-gemeenschap een ontmoetingscentrum van 900 vierkante meter. Buurtbewoners zijn bezorgd over de impact die het project zal hebben op de mobiliteit en de leefbaarheid in de buurt. Ze dienden daarom een bezwaarschrift in.

Door dat bezwaarschrift besliste de bouwheer om de bouwwerken uit te stellen, maar die heeft nu toch beslist om dit najaar de werken aan te vangen. “Aan onze plannen is niets gewijzigd”, zegt Rob Geys, architect van het project. “Maar de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen kan jaren aanslepen.”

De buurt is verontwaardigd. “Het gaat voor ons niet over het soort gebouw”, zegt Jan Van Wesembeeck, buurtbewoner en voorzitter van het Vlaams Belang Deurne. “Maar wel over de impact op de buurt."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio