© BELGA

Anderlecht blijft derde ondanks zege tegen kampioen AA Gent

Na drie dagen Gentse feesten heeft kersvers kampioen AA Gent zijn laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Anderlecht won het prestigeduel tussen de oude en de nieuwe kampioen met 2-1 maar aangezien Club Brugge geen punten liet liggen tegen Kortrijk, stranden de Brusselaars op de derde plaats. AA Gent liet de nederlaag niet aan het hart komen en maakte zich meteen klaar voor alweer een drukke feestnacht...

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Anderlecht

AA Gent

De kersverse kampioen kwam met een verdedeld B-elftal aan de aftrap: coach Vanhaezebrouck gunde spelers die weinig of amper aan spelen waren toegekomen de kans om zich nog eens te bewijzen. Bij Anderlecht koos coach Besnik Hasi voor een 4-4-2 met Leya Iseka naast Mitrovic in de spits.

Anderlecht leek na de erehaag voor de aftrap ook in de wedstrijd al vroeg de kelk tot op de bodem te moeten ledigen: al na amper twee minuten was Proto geklopt toen Pedersen de bal heerlijk meenam en alleen op hem mocht afgaan: 0-1. Anderlecht bleef niet bij de pakken maar onder een warm lentezonnetje lag het tempo niet al te hoog. Anderlecht kreeg wel veel de bal maar deed er weinig mee. Mitrovic probeerde het een paar keer maar het was uiteindelijk Deschacht die er met heel wat geluk in de 20ste minuut 1-1 van maakte. Een erg bedrijvige Saief trof nog de paal en Iseka omspeelde doelman Debusschere maar trapte voor een open doel naast: gescoord werd er voor rust niet meer.

Anderlecht kwam scherper uit de kleedkamer en topschutter Mitrovic prikte al na zes minuten zijn twintigste treffer van het seizoen tegen de netten: 2-1. Iseka en Mitrovic kregen daarna nog enkele prima mogelijkheden om er 3-1 van te maken maar faalden, al kende Iseka ook pech toen hij de paal trof. Bij Gent vielen Pollet, Dejaegere en Raman nog in maar het titelfeest zat duidelijk nog in de benen en zo eindigde de wedstrijd op 2-1.

AA Gent was voor de match al zeker van de landstitel en mag volgend seizoen meteen aantreden in de groepsfase van de Champions League. Aangezien Club Brugge niet faalde tegen Kortrijk, eindigt Anderlecht als derde en mag/moet het aantreden in de Europa League waar het meteen in de groepsfase in actie komt.

Eindstand Play-off 1

1. AA Gent 49

2. Club Brugge 47

3. Anderlecht 46

4. Standard 40

5. Charleroi 36

6. KV Kortrijk 34

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws