Rolstoelvriendelijk naar zwembad

Paul Surgeon op de hobbelige weg naar het zwembad. Foto: vgd

Rolstoelvriendelijk naar zwembad

Print
Mol -

De hobbelige kasseiweg naar het zwembad in Mol wordt aangepast voor rolstoelen en mensen die niet goed ter been zijn. Rolstoelgebruiker Paul Surgeon (45) is tevreden.

De gehandicaptenraad van Mol boog zich vorig jaar over het probleem van de slechte toegangsweg in kasseien naar het zwembad. “‘Voor een rolstoelgebruiker is het niet evident om over deze weg te rijden”, zegt Paul Surgeon uit Mol. Hij zit al twintig jaar in een rolstoel als gevolg van een verkeerde duik waarbij hij zijn nek brak. “De kasseien hobbelen veel te hard. Ook voor minder mobiele mensen is het niet makkelijk. De kans om te vallen is erg reëel.”

De gemeente legt nog voor de zomer een nieuwe toegangsweg naar het zwembad aan. “Begin dit jaar hebben we naar aanleiding van de terechte vraag vanuit de gehandicaptenraad de beslissing genomen om een deel van de kasseien te vervangen door klinkers”, zegt schepen van Sport Christophe Verdonck (CD&V). “Nog voor de bouwvakantie leggen gemeentearbeiders er een nieuw pad. We gaan ook nog een extra parkeerplaats voor gehandicapten aanleggen vlak bij het zwembad.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio