CD. Waar is Ken - Dwaaltuin (***)

Foto: gva

Synthpop

CD. Waar is Ken - Dwaaltuin (***)

Print
De zomer begint wat vroeger voor wie Dwaaltuin, het eerste album van Waar is Ken, in de cd-lader steekt. Liedjes als Badpak, Grasgewijs en Wimperzoen verleidden de afgelopen maanden al heel wat Radio 1-luisteraars. Het zijn poëtische mijmeringen met een nostalgische inslag op een bedje van heldere synthesizers, waarin de voorliefde voor eighties-wave van pakweg OMD en Kraftwerk weerklinkt.

De vocoder doet zijn ding, terwijl de lieve stem van Marlies Dorme en de diepe zang van Geerwin Vandekerckhove tegen elkaar aan schurken en elders een paar instrumentale tracks naar tewerkstelling als soundtrack-leveranciers solliciteren. Deze overduidelijk getalenteerde nieuwkomer moest zijn debuutalbum desondanks in eigen beheer uitbrengen, maar misschien is dat maar goed.

Een groot platenhuis had vast wel gewezen op het commercieel suicidale kantje van het al even mooi/naïeve kinderboek dat bij de cd wordt geleverd. Kende u Izegem alleen als vertrekhaven van Flip Kowlier? Dwaaltuin overtuigt je er vast van dat de West-Vlaamse gemeente heel verschillende muzikale gedaantes heeft.

MEEST RECENT