© JAn Auman

Er komt gas uit pomp van Q8

Bij Q8 op de Bredabaan in Schoten kunt u voortaan terecht om uw duurzame CNG-wagen vol te tanken. De eerste klant die aanschoof was burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) met de nieuwe dienstwagen van de gemeente.

jan auman

Q8 is één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt met een netwerk van vierhonderd tankstations. In de loop van dit jaar wil de petroleumgigant er daarvan vijf uitrusten met een CNG-oplaadpunt. CNG staat voor compressed natural gas of aardgas onder druk. De brandstof is milieuvriendelijk, uiterst veilig en voordelig.

“We spelen hiermee in op de groeiende vraag van Belgische consumenten naar alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen”, vertelt Khaled Al-Mushaileh, de nummer 2 van Kuwait Petroleum International, die speciaal voor deze Belgische primeur naar Schoten was afgezakt. “Bij de keuze voor een alternatieve brandstof zit aardgas in de lift. Terwijl er in 2013 amper 190 wagens op aardgas waren ingeschreven, was dat aantal vorig jaar al gestegen tot 650.”

Schonere lucht, lagere kost

Het eerste Q8-station op de Bredabaan 1199, vlak bij de oprit van de E19 richting Nederland, is onbemand. Wie een aangepaste wagen heeft, levert niet alleen een bijdrage aan schonere lucht, maar doet ook financieel een zaak. CNG is tot 30% goedkoper dan diesel en de overheid geeft fiscale kortingen op de aankoop van CNG-wagens.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

milieudienst@schoten.be,

Verbertstraat 7, Schoten, 03.685.04.62

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners