Anderlecht verspeelt tweede plek na gelijkspel in Kortrijk

Foto: BELGA

Anderlecht verspeelt tweede plek na gelijkspel in Kortrijk

Print

Anderlecht had zijn lot niet meer in eigen handen in Kortrijk. Voor de rust speelden de Brusselaars een ietwat ongelukkige eerste helft maar na rust vonden Praet en Mitrovic al snel de weg naar doel: 0-2. Kortrijk vocht echter terug en na doelpunten van Capon en Santini kon kersvers eigenaar Tan toch juichen: 2-2. AA Gent is door de zege tegen Standard kampioen en door dit gelijkspel ziet Anderlecht ook nog aartsrivaal Club Brugge over zich naar de tweede plaats springen.

KV Kortrijk begon veel beter aan de wedstrijd en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten via Marusic, maar die kon niet afwerken. Anderlecht herstelde halfweg de eerste helft het evenwicht en kon misschien wel een penalty krijgen na een duel tussen Acheampong en Chanot. Diezelfde Acheampong kreeg daarna nog twee kansen maar knalde eerst op de paal en dan op Keet.

Anderlecht besefte dat het beter moest en trok na rust meteen in de aanval. Dennis Praet scoorde al na drie minuten met een fraaie lob na een knappe aanval en even later scoorde Aleksander Mitrovic zijn negentiende treffer van het seizoen. Kortrijk even van slag maar probeerde zich te herpakken maar dee ref ging niet in op appel voor een strafschop na onvrijwillig handspel van Vanden Borre. KVK kon nieuwe eigenaar Vincent Tan echter toch een eerste keer laten juichen toen Capon de aansluitingstreffer scoorde en in de 79ste minuut maakte Santini zelfs gelijk na een knappe borstcontrole: 2-2. Anderlecht probeerde nog wel maar kwam niet meer tot scoren.

Door dit nieuw puntenverlies ziet Anderlecht de aartsrivaal uit Brugge naar de tweede plaats springen, met nog één speeldag te gaan. Zondag komt bovendien kersvers kampioen AA Gent op bezoek.

Herbeleef hier Kortrijk - Anderlecht fase per fase

MEER SPORTNIEUWS