© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste SODA-attesten voor Don Bosco

Don Bosco Hoboken had burgemeester Bart De Wever (N-VA) uitgenodigd om de eerste SODA-attesten persoonlijk te overhandigen aan de leerlingen. “Een prima initiatief”, vindt De Wever, die na het uitreiken van de attesten werd overspoeld door leerlingen die met hem op de foto wilden.

Patrick Van Dyck

Het SODA-attest staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude. “Houdingen die wij als school heel belangrijk vinden”, benadrukt directeur Laurent Heyman.

Exact 209 leerlingen van de eindjaren behaalden het begeerde attest. “Leerlingen die zich met dit attest aanbieden bij een werkgever hebben ongetwijfeld een streepje voor”, legt Heyman uit. Tegelijkertijd reikte hij ook de hand aan alle leerlingen die het attest niet behaalden. “Laat dit voor hen een stimulans zijn om er volgende keer extra voor te gaan.”

Burgemeester De Wever hoopt dat de vooroordelen richting technisch en beroepsonderwijs snel verdwijnen. “Onze haven breidt uit. Werkgevers schreeuwen om arbeidskrachten met een technische bagage.”

Volgens De Wever bezit iemand met een SODA-attest vaardigheden die de leerstof overschrijden. “Zelfs in de liefde zijn stiptheid, orde, discipline en attitude belangrijk”, onthulde hij.

Of hij geschrokken was van zijn populariteit bij de leerlingen? “Dat moet je relativeren. Straks verschijnen al die foto's op de sociale media. Ik denk dat die mannen het gewoon tof vinden om met de burgemeester op de foto te staan.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio