© Photo News

Belgische hockeyploegen gaan voor olympisch ticket in Brasschaat

België organiseert van 20 juni tot 5 juli de halve finales van de Hockey World League. De Red Lions en Red Panthers zullen zich op de terreinen van kersvers landskampioen KHC Dragons in Brasschaat proberen te verzekeren van een ticket voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

“Het enige wat telt, is dat we ons kwalificeren voor Rio”, blikken bondscoaches Jeroen Delmee en Pascal Kina vooruit op het toernooi. Om dat te realiseren moeten de Belgische mannen en vrouwen bij de beste drie eindigen. Eventueel kunnen ook lager geklasseerde ploegen op een ticket rekenen, maar dat is dan afhankelijk van de resultaten in andere continentale competities. Aan de World League nemen telkens 10 landen deel, waaronder Australië en Nederland, die op zoek gaan naar een ticket voor de 28e editie van de Zomerspelen.

De Belgische nationale ploegen werken hun wedstrijden af in het Antwerpse Brasschaat, waar het World League-evenement de toepasselijke naam ‘Road2Rio’ krijgt. Net zoals bij het EK in Boom in 2013 worden de terreinen van de Dragons gedurende twee weken omgebouwd tot een hockeytempel. Onder het toeziend oog van mascotte Sparky trekken de organisatoren een stadion met plaats voor 5.500 toeschouwers, een VIP-dorp en een publieke ruimte met animaties op. Al die faciliteiten moeten ervoor zorgen dat het publiek massaal naar Brasschaat komt om de Red Lions en Red Panthers naar Brazilië te schreeuwen. ‘We hebben al bijna 20.000 tickets verkocht’, aldus Dragons-voorzitter Hans Borstlap. ‘We hopen gedurende het evenement meer dan 45.000 toeschouwers te ontvangen.’

Datum: 20 juni - 5 juli 2015VrouwenPoule A: Nederland (FIH-1), Zuid-Korea (FIH-9), Japan (FIH-10), Italië (FIH-16), Azerbeidzjan (FIH-19).Poule B: Australië (FIH-2), Nieuw-Zeeland (FIH-4), België (FIH-12), India (FIH-13), Polen (FIH-23).MannenPoule A: Australië (FIH-1), India (FIH-9), Pakistan (FIH-10), Polen (FIH-17), Frankrijk (FIH-18).Poule B: België (FIH-4), Groot-Brittannië (FIH-5), Maleisië (FIH-12), Ierland (FIH-14), China (FIH-31).

Meer sportnieuws