Antwerpse schrijver en dichter Gust Van Brussel (90) overleden

Gust Van Brussel Foto: Jan Van der Perre

Antwerpse schrijver en dichter Gust Van Brussel (90) overleden

Print

De bekende Antwerpse schrijver en dichter Gust Van Brussel is woensdagavond op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Belga donderdag vernomen van zijn levensgezellin Simonne Vleghels.

Van Brussel is onder meer bekend van zijn vierdelige roman “De Sus” - een Antwerps volksverhaal - en de familiekroniek “Vader van huwbare dochters” die in verschillende kranten als vervolgverhaal verscheen. De auteur was al een tijdje ziek.

Generale Bank

Van Brussel, geboren in Antwerpen op 12 september 1924, maakte na de Tweede Wereldoorlog carrière als PR-verantwoordelijke van de toenmalige Generale Bank in Antwerpen. Eind jaren vijftig begon hij met het schrijven van dichtbundels en in 1960 volgde zijn debuutroman “De visioenen van Jacques Weiniger”. Sindsdien bracht hij meer dan tien boeken uit, waarvan de laatste - “De cyclamenman” - in 2013 verscheen. Van Brussel was ook een van de drijvende krachten achter Het Literair Salon in Antwerpen, een ontmoetingsplaats en podium voor schrijvers.

Vorig jaar werd Van Brussel nog geëerd op het Antwerpse stadhuis naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag en zijn laatste dichtbundel, “Het onbereikbare licht”.

MEEST RECENT